Flinders Ranges, 4 en 5 oktober

Donderdag 4 oktober, een bijzondere dag

Er zijn zoveel mooie off-road routes in Flinders, we moeten echt keuzes maken. We gaan al vroeg op pad en rijden door 1 van de mooiste kloven van dit deel van het park. Het is moeilijk te beschrijven hoe mooi de kleuren van het landschap hier zijn, je wordt er stil van. Daarnaast is het ontzettend leuk om de verschillende soorten kangoeroes en emoes te spotten. Als we door de Brachina Gorge rijden zien we in de rotsen zowaar de yellow footed rock wallaby, die nog maar op een aantal plaatsen in Australië te zien zijn. Het zijn een moeder en kind en vooral de moeder ziet er zo mooi uit, een genot om naar te kijken.

Ons volgende reisdoel is het Prairie hotel in Parachilna, een gehucht met alleen een oud treinstation en dit hotel. Het Prairiehotel is een populaire stop tussen Adelaide en Ayers Rock. Hier ga je naar toe om hun beroemde native burgers te eten. Je kunt kiezen uit een burger van kangoeroe, kameel, emoe of geit. Voor degenen die zich hier niet aan willen wagen kun je ook kip en rundvlees bestellen. Lies, David en ik gaan aan de burgers met kameel, emoe en kangoeroe.

Na deze heerlijke lunch rijden we door naar het plaatsje Blinman, die uit wel 18 inwoners bestaat. Vroeger welvarend ivm de kopermijn, nu afhankelijk van de toeristen die de mijn of de plaatselijke bakker bezoeken. We kopen een potje quandongjam (oorspronkelijke bushvrucht) en lekkere taartjes bij de bakker om zo onze bijdrage aan het voortbestaan van het dorpje te leveren.

Als we aan het eind van de middag terugrijden is het oppassen geblazen, de kangoeroes zijn zeer actief en hupsen links en recht zo de weg over. We hebben haast om thuis te komen want het is vandaag eindelijk zonnig en we willen de zonsondergang zien. We rijden naar het uitkijkpunt in Rawnsley, gebruiken de auto als windscherm en genieten met een glaasje bubbels van de ondergaande zon. Geen spectaculaire sunset, maar wel een mooie afsluiting van ons heerlijke verblijf in Flinders Ranges.

Vrijdag 5 oktober: terug in de tijd

Helaas is vandaag dan toch echt een einde aan ons bezoek aan Flinders gekomen. Twee jaar geleden vonden we het er al fantastisch en daar doet dit bezoek niet aan onder. De kangoeroes zijn vanmorgen wederom zeer actief, hele groepen vliegen de weg over. Het is net of ze ergens op tijd moeten zijn. We stoppen voor een kop koffie in Hawker, de hoofdstad van het gebied. Het enige café in het plaatsje is gesloten wegens technische mankement. In het nabijgelegen hotel waar naar verwezen wordt zijn er geen koffiebonen meer. Het supermarktje verkoopt gelukkig ook koffie en doet dus goede zaken.

We rijden een alternatieve route naar Quorn. Het is nog maar lente maar de velden hier zijn enorm droog, we zien zelfs dode koeien en schapen liggen. We gaan nog een laatste keer een off-road door een kloof en zien als afsluiter nog een kangoeroe met een jong in haar buidel, joepie daar hoopten we nog op. We komen al lekker op tijd aan in Quorn waar onze volgende accommodatie is, altijd weer spannend. Via een enorme oprijlaan komen we bij een echt Australisch landhuis aan, wow. Het huis is heel groot met aan alle kanten een veranda en ligt op een enorm terrein met de prachtigste bomen en planten. Het is een kakofonie aan vogelgeluiden, we zijn onder de indruk. Als we aan ons welverdiende drankje op de veranda zitten, merken we alleen dat er hier ook vliegen zijn, tsja je kunt ook niet alles hebben.

Het is vandaag aanzienlijk warmer dan de vorige dagen, we steken de BBQ maar weer eens aan. Bij schemering komen er honderden witte kaketoes in de bomen zitten, ze maken een oorverdovend lawaai, we weten niet wat we zien. Van het een op het andere moment is het muisstil en zien we ze ook niet meer. We vragen ons af of we morgenochtend bij zonsopgang hetzelfde ritueel te horen krijgen. Als we ‘s avonds aan de koffie zitten te turen in de met schijnwerpers verlichte tuin, zien we nog een kleine wallaby. Hoewel we daarna nog een uur muisstil hebben gezeten blijft het daar helaas bij en duiken we maar lekker onze warme bedjes in.

100 comments

  1. Оптимизация позиций сайта в результатах поиска – важный аспект SEO. Это зависит от качества контента, обратных ссылок, технических характеристик. Рекомендуется использовать семантически связанные ключевые слова, такие как рейтинг веб-сайта, SERP-анализатор, анализ позиций и отслеживать изменения с помощью инструментов, таких как Google Analytics и SERP-трекеры.
    позиции сайта[url=https://captains-club.ru/]позиции сайта[/url][url]https://captains-club.ru/[/url]

  2. Оптимизация позиционирования в результатах поиска – важный аспект SEO. Это зависит от качества текста, обратных ссылок, технических характеристик. Рекомендуется использовать семантически связанные ключевые слова, такие как рейтинг веб-сайта, SERP-трекер, анализ рейтинга и отслеживать изменения с помощью инструментов, таких как Google Analytics и SERP-трекеры.
    позиции сайта

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *